Koti

Koti

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Yhden asian nainen eli "miten leipoa liikaa macaron-leivoksia"



Aloitan blogini aiheella, jonka kautta itse olen joskus päätynyt lukemaan blogeja. Nimittäin macaron-leivoksilla. 
En ole mikään ansioitunut kotikokki, ja sen takia olen varmaankin ollut macaron-pimennossa niin kauan. Blogeissa, ruokalehdissä ja leivontaohjelmissa macaronsit olivat in jo muutama vuosi sitten. Sen olen huomannut vasta näin jälkijunassa. Mutta päätinpä olla rohkea ja aloittaa oman macaron-hypetykseni vasta nyt.




Ja kun innostun jostain kunnolla niin silloin minusta tulee "yhden" asian nainen. Kun ensimmäinen macaron-taikinani onnistui, sain valtavan innostuksen tehdä niitä aina vaan lisää ja lisää. Ostin uusia värejä, kokeilin eri reseptejä, testasin netistä tankkaamiani pikkuvinkkejä ja laahasin macaroneja työpaikalle syötäväksi. 
Minulle macaronsien leipomisessa ei ole tärkeintä niiden maku (toki se tulee hyvänä kakkosena). Koska olen visualisti ja luonteeltani pikkutarkka, nautin kun leivoksista tuli kauniita ja väri oli onnistunut. Hankalinta on tähän mennessä ollut saada täytteet pysymään koossa niin että macaron pysyy ryhdissään. 







Vaikka maku on ollut minulle vasta se toiseksi tärkein ominaisuus, on leivokset luultavasti olleet ihan mukiin meneviä silläkin saralla. Ainakin kaikki on aina mennyt parempiin suihin. Olen antanut niitä lahjaksi, vienyt työpaikan kahvipöytään, osa on mennyt kotiväelle ja olenpa saanut pari tilaustakin ystävien juhliin.








Macarronsien leipomiseen on jo syntynyt rutiini. Nyt kun olen löytänyt mainion reseptin ja muistan kaikki valmistuksen vaiheet ulkoa, on leivontaprosessista muokkaantunut melko nopea tapahtuma.

Nyt vaan täytyisi keksiä minkä asian naiseksi alkaisin seuraavaksi... :)